dinsdag 18 maart 2014

Joyce Beullens neemt na de zomer afscheid van VTMKZOOM

Joyce Beullens neemt na de zomer afscheid van VTMKZOOM

VTMKZOOM-gezicht Joyce Beullens heeft vrijdag 20 juni 2014 in Studio KZOOM aangekondigd dat ze na 4,5 jaar afscheid zal nemen van de kinderzender.

Ze zal wel nog heel de zomer te zien zijn bij de kinderzender in oa. het ludieke zomerprogramma 'Olé Kongé' en op de 'VTMKZOOM Karavaan'. De kinderzender geeft alle Joyce-fans de kans om haar afscheid mee te vieren op zaterdag 2 augustus in haar thuishaven Mechelen, tijdens de 'VTMKZOOM Karavaan' die daar dan staat.

Joyce Beullens: 'Afscheid nemen is altijd moeilijk, zeker van al die enthousiaste kinderen die me zoveel mooie momenten hebben bezorgd. Maar ik voel dat de tijd rijp is om de fakkel door te geven aan nieuw talent en mijn vleugels uit te slaan. De afgelopen 4,5 jaar bij VTMKZOOM waren geweldig, ik ben dan ook enorm blij met alle kansen die ik heb gekregen. Deze zomer ga ik nog volop genieten van mijn laatste weken bij de kinderzender. Ik ga mij de komende maanden erna onder andere toespitsen op acteerwerk.'

Voor wie Joyce deze zomer nog aan het werk wil zien, is er dus goed nieuws: VTMKZOOM organiseert een groot afscheidsfeest op zaterdag 2 augustus in Mechelen. Zoals eerder gecommuniceerd, zal de 'VTMKZOOM Karavaan' die dag op het Kinderstrand van Mechelen staan. Naast de verschillende caravans waar kinderen allerlei leuke dingen kunnen beleven, kunnen ze die dag dus ook afscheid komen nemen van Joyce. Wat er juist zal gebeuren, is uiteraard nog een grote verrassing.

Jonas Boets, netmanager VTMKZOOM: 'Joyce was samen met Arne het eerste schermgezicht bij VTMKZOOM, dus voor de zender is ze een echte pionier. Ik heb enorm veel respect en bewondering voor alles wat ze voor de kinderzender gedaan heeft de afgelopen jaren en wil haar daar enorm voor bedanken. Haar talent is van onschatbare waarde, dus we zullen haar – en uiteraard al onze kijkers ook - zeker heel erg missen. Gelukkig hoeven we nog niet meteen afscheid te nemen en is ze deze zomer nog te zien bij ons. Ik zou ook iedereen willen oproepen om op 2 augustus naar Mechelen af te zakken, om er zo een mooi afscheidsfeest van te maken.'

Naast vast schermgezicht, heeft Joyce de voorbije jaren heel wat programma’s voor haar rekening genomen: van het actuaprogramma 'WOOW!', het knutselprogramma 'Fritsel', het muziekprogramma 'Zing-Je-Ding', het dansprogramma 'Dit is Dans' tot een een hoofdrol als cowgirl Bessy in de fictiereeks 'Jabaloe'. Vorig najaar was Joyce daarenboven de host van de allereerste early night talkshow voor kinderen: 'De Joyceshow Show' én schreef ze samen met Arne het programma 'Speeltijd', waarin ze te zien waren in hilarische sketches.

donderdag 6 maart 2014

Francesca Vanthielen wil opnieuw familieleden herenigen

Francesca Vanthielen wil opnieuw familieleden herenigen

Darren, een Engelsman die twintig jaar geleden naar België verhuisde, werd herenigd met zijn vader Victor, wiens spoor hij bijster was geraakt.

De man kreeg er op slag een hele familie bij, want hij wist niet dat hij al enkele keren opa was geworden. Een jonge vrouw die in een pleeggezin werd grootgebracht, ging op zoek naar haar biologische mama. Roosje, die opgroeide in een internaat, werd herenigd met haar broers en ontdekte wat echte familieliefde is. En een vader die zijn zoon 15 jaar geleden in de steek liet, zette de grootste fout van zijn leven recht...

Het zijn enkele van de mensen wiens leven volledig veranderde nadat ze zich inschreven voor Vind mijn Familie. Samen met haar team van ervaren researchers zette Francesca Vanthielen alle middelen in om gemiste familieleden op te sporen, zelfs over de landsgrenzen heen.

Francesca: 'Het voorbije seizoen beleefde ik hoe hard een mensenleven kan veranderen na een hereniging met een fel gemist familielid. Het dagelijkse gemis had zich diep in hun hart genesteld en werd na de hereniging opgevuld door pure, warme vreugde. De zoektocht verloopt vaak niet van een leien dakje, maar ik laat me omringen door ervaren researchers die alles op alles zetten om de zoekers de antwoorden te bezorgen met als kers op de taart uiteraard hopelijk een hereniging. Ik kijk er dan ook naar uit om nieuwe zoektochten te kunnen starten, maar daarvoor hebben we eerst nieuwe verhalen nodig.'

Ervaar ook jij een groot gemis in je leven? Wil je opnieuw in contact komen met een familielid dat je uit het oog verloren bent, nog nooit hebt ontmoet, of waarvan je het bestaan tot voor kort niet eens af wist? Aarzel dan niet en geef een seintje via vtm.be, vindmijnfamilie@vtm.be of bel naar 015/74 50 66.