woensdag 30 april 2014

Cara Van der Auwera kersverse Klara-presentatrice

Cara Van der Auwera kersverse Klara-presentatrice

Klara heeft er een nieuwe presentatrice bij. Vanaf woensdag 4 juni 2014 presenteert Cara Van der Auwera het ochtendprogramma 'Espresso' op de cultuurzender van de VRT.

Dat maakte Cara vanavond zelf bekend in 'Hotel M' op Eén.

Eigenlijk gaat Van der Auwera al vanaf maandag 2 juni aan de slag bij het ochtendprogramma op Klara. Eerst werkt de kersverse presentatrice twee dagen mee achter de schermen van 'Espresso'. Vanaf woensdag is ze ook op uitzending te horen, voorlopig nog afwisselend met de huidige presentatrice Sieglinde Michiel. Vanaf september wordt Cara de vaste presentatrice van Espresso. 'Ik heb een grote liefde voor zowel klassieke muziek als het medium radio', aldus Cara. 'Ik ga me enorm thuis voelen bij Klara.'

Over Cara
Cara Van der Auwera (°1981) studeerde in Antwerpen en heeft een klassieke zangopleiding gevolgd aan het conservatorium in Gent. Bij het grote publiek raakte ze bekend als zangeres Chantal in de populaire Ketnetreeks 'Spring'. Daarnaast deed Cara ook heel wat televisiewerk voor VT4: als omroepster en als presentatrice van 'Huizenjacht' en het actualiteitsprogramma 'Vlaanderen Vandaag'. Sinds 2012 werkt ze voor de VRT achter de schermen mee aan het dagelijkse Eén-programma 'Iedereen Beroemd'.

Haar eerste radio-ervaring deed Cara op als presentatrice van 'Donnamour' op Radio Donna. Vanaf juni 2014 gaat ze aan de slag als presentatrice van 'Espresso' op Klara. Cara heeft een klassieke zangopleiding gevolgd aan het conservatorium in Gent.

zondag 27 april 2014

Ella Leyers, Eén en Skyline Entertainment bezig met opnames van 'Professor T'

Ella Leyers, Eén en Skyline Entertainment bezig met opnames van 'Professor T'

Half april zijn Skyline Entertainment en Eén gestart met de opnames voor de nieuwe Eén-reeks 'Professor T.', een dertiendelige fictiereeks met Koen De Bouw in de hoofdrol.

De Bouw kruipt in de huid van Jasper Teerlinck, een eigenzinnige, maar briljante professor in de criminologie aan de Universiteit van Antwerpen. Als inspecteur Donckers (Ella Leyers) van de Federale Gerechtelijke Politie een verkrachtingszaak niet krijgt opgelost, roept zij de hulp in van haar oud-professor. Al snel ontpopt die zich tot een onmisbare schakel binnen het speurdersteam.

De samenwerking met professor T. verloopt echter niet altijd even vlot. Hij heeft - om het zacht uit te drukken - een aantal speciale karaktertrekken, waarvan zijn 'moeilijke' omgang met andere mensen en de neiging om iedereen de waarheid te zeggen er slechts twee zijn.

Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in twee totaal verschillende werelden. Er is enerzijds de dienst van de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen, en anderzijds zijn er de kantoren van de Faculteit Criminologie. Beide interieurs zijn nagebouwd op een locatie in Antwerpen.

De cast
Koen De Bouw speelt professor T. Hij staat het speurdersteam van de Federale Gerechtelijke Politie bij. Dat team bestaat uit de inspecteurs Annelies Donckers en Daan de Winter, gespeeld door sexy Ella Leyers en Bart Hollanders. Hoofdinspecteur Paul Rabet wordt vertolkt door Herwig Illegems en Tania Oostvogels neemt de rol van directeur Christina Flamant voor haar rekening.

Verder is Carry Goossens decaan Walter De Paepe, ook een goede vriend van T. Hij wordt bijgestaan door Ingrid Sneyers, de toegewijde maar iets te eigenwijze secretaresse van de faculteit, een rol van Goele Derick. Gène Bervoets en Viviane De Munck spelen respectievelijk de vader van Annelies Donckers en de moeder van Professor T.

De makers
De reeks is bedacht en geschreven door Paul Piedfort ('De Hel Van Tanger', 'De Rodenburgs', 'Albert II' en 'Aspe') en wordt geproduceerd door Skyline Entertainment.

Hoofdregisseur en vormgever is Indra Siera ('Oud België'). De productie is in handen van Corine Appelmans en Eric Wirix. Verder zal ook Tim Mielants (Cordon) een aantal afleveringen regisseren.

'Professor T.' wordt gerealiseerd in samenwerking met de Stad Antwerpen en de universiteit Antwerpen.

zaterdag 26 april 2014

Veerle Baetens voor het eerst als scenariste

Veerle Baetens voor het eerst als scenariste

Actrice Veerle Baetens gaat meeschrijven aan de nieuwe fictiereeks 'Tabula Rasa'. Dat is het nieuwe project van Malin-Sarah Gozin en Christophe Dirickx voor VTM.

Het is de eerste keer dat Baetens meeschrijft aan een tv-serie, die naar verluidt een psychologische thrillerreeks wordt.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) investeert 25.000 euro in het project dat zich nog in de beginfase bevindt. Baetens werkt samenaan de reeks met Malin-Sarah Gozin, bekend van 'Clan', en met Christophe Dirickx, die eerder tekende voor films als 'De Helaasheid der Dingen' en 'Linkeroever'.

Producent van de reeks is Caviar Films.

vrijdag 11 april 2014

Karen Damen krijgt programma op VIJF

Karen Damen krijgt programma op VIJF

Karen Damen, 'de sexy rosse van K3', krijgt een eigen programma op vrouwenzender VIJF. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. VIJF stelt dat de gesprekken de goede kant uitgaan, maar dat er nog geen contract getekend is.

Karen Damen is in beeld bij VIJF voor het programma 'Project Perfect'. Daarin zal ze uitzoeken hoe haar leven aangenaam en perfect zou kunnen worden. De reeks is gebaseerd op het Noorse format 'Prosjekt Perfekt'.

Als Karen Damen haar handtekening onder het VIJF-contract zet, wordt ze meteen een van de dragende gezichten van de vrouwenzender. Samen met Jani Kazaltzis, Bieke Ilegems, Roel Vanderstukken en Annelien Coorevits zal ze meehelpen om de zender weer volop op de kaart te zetten.

De 40-jarige zangeres van K3 werkte al enkele jaren gestaag aan een televisiecarrière. Zo was ze ondermeer te zien in enkele afleveringen van 'Scheire en de Schepping'. 'Project Perfect' zal haar allereerste eigen programma worden. Wanneer precies de reeks op VIJF zal worden uitgezonden, is nog niet bekend.