maandag 19 mei 2014

'Junior Musical' met Tatyana Beloy en Leonard Muylle

'Junior Musical' met Tatyana Beloy en Leonard Muylle

Dit najaar komt Ketnet met 'Junior Musical – Kadanza'. Die musical is opgebouwd rond bekende liedjes uit de tienjarige geschiedenis van 'Junior Songfestival' en speelt zich af tijdens een danskamp.

Charlotte Leysen vertolkt een van de hoofdrollen, maar uiteraard kan ze die musical niet alleen spelen, daarom heeft ze ook hulp nodig van kinderen die graag zingen, dansen, acteren.

Vanaf maandag 1 september gaat 'Junior Musical', een gezamenlijk project van Ketnet en Studio 100, van start met dagelijkse uitzendingen van de audities, die plaats vinden in de vijf Vlaamse provincies en gepresenteerd worden door Tatyana Beloy en Leonard Muylle. Zij zijn ook de gezichten van de volgende fases zoals het bootcamp, de repetities, de shows.

Er worden 28 kandidaten geselecteerd die gedurende een week workshops volgen rond onder meer zang, dans, acteren en gedurende die week wordt bekend gemaakt welke acht kandidaten, vier meisjes en vier jongens, in aanmerking komen voor de hoofdrollen. Belangrijk is wel dat ook alle andere kinderen een rol krijgen in de musical.

Het gaat hier trouwens niet over een afvalrace, maar over een positief, participatief en constructief project. Ketnet laat kinderen hun zang, dans en acteertalent tonen en maakt dit programma samen met de kinderen. In november en december volgt een uitgebreid verslag van het bootcamp in een dagelijkse docuserie op Ketnet.

De cast gaat op roadshow in de loop van januari en lichten dan in meet en greets tipjes van de sluier op en vanaf eind januari tot midden februari volgt Ketnet de belevenissen van de jonge cast tijdens de repetities en voorbereidingen in de laatste rechte lijn naar de première. De regie is in de kundige handen van Frank Van Laecke.

'Junior Musical', vanaf maandag 1 september op Ketnet.
Junior Musical Kadanza gaat op 14 februari 2015 in première in Plopsaland De Panne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten